Go Back

Karins kycklingpaj

Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 10 st champinjoner (mängd efter tycke och smak).
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk chilisås
  • 2-3 msk sesamfrön
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk klippt gräslök
  • 1 rulle smördeg

Instruktioner

  • Rensa den grillade kycklingen på kött. Var noga med att inte få med något småben. Skär kycklingen i ganska små bitar. Lägg i ugnsform.
  • Skiva champinjonerna och stek dem i smör. Häll i formen tillsammans med kycklingen.
  • Vispa grädden ganska tjock. Rör i övriga ingredienser (förutom gräslöken). Koka i 2-3 minuter så att såsen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och klipp i 3-4 matskedar gräslök. Låt svalna.
  • Häll såsen över kycklingen och lägg över ett smördegslock som du skurit till i passande storlek. Tryck till längs formens kanter.
  • Grädda i 20 minuter i 225 grader. Smördegslocket ska bli vackert gyllenbrunt.
  • Servera med en god grönsallad till.